חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת"א 14712-07-11

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
14712-07-11
27.12.2012
בפני :
מרדכי בן-חיים

- נגד -
:
Pfizer inc.
:
ממן-מסופי מטען וניטול בע"מ
החלטה

א.         הבקשה וטענות בעלי הדין

1.         המבקשת הינה צד שלישי מס' 2 בהודעה לצד שלישי (להלן: "ההודעה") אשר שיגרה המשיבה שהינה הנתבעת מס' 2 בתובענה.

2.         בהודעה ששיגרה המשיבה לצדדים השלישיים 1-3 נטען בין היתר:

"18.      הצד השלישי 3 היא יצרנית התרופה נשוא התביעה. הצד השלישי 3 נרכשה על ידי הצד השלישי 2 (המבקשת-מ.ב.ח) (ראה סעיף 1 ונספחים ב, ג, ד, ה לכתב התביעה).

19.        הצד השלישי 1 'הינה חברת בת ונציגתה בישראל של חברת פייזר העולמית' היא הצד השלישי 2 כאמור, וראה לעניין זה סעיף 17 לכתב התביעה.

20.        כאמור לעיל, נארז המטען באופן לקוי. כמו כן, ההחלטה לפסול את המטען באה בעקבות חיווי דעה רשלני וחסר בסיס.

21.        הנזקים שנגרמו למטען, ככל שנגרמו, אירעו אך ורק בשל רשלנותם ו/או חוסר זהירותם ו/או חוזר מיומנותם ו/או חוסר תשומת ליבם ו/או היפר חובה שבחוק ו/או היפר חובה על פי כל דין של הצדדים השלישייים 3-1, ביחד ולחוד, אשר התבטאו, בין היתר, במעשים או במחדלים הבאים:

א.         פעלו בניגוד להוראות כל דין.

ב.         פעלו ברשלנות ו/או בחוסר זהירות ו/או בחוסר ערנות ו/או בפזיזות.

ג.          היה עליהם לדאוג לאריזה נאותה ו/או קשירה ו/או המכלה ו/או אבטחה נאותה של הקרטון.

ד.         הצדדים השלישיים 3-1 או מי מטעמם התרשלו ולא דאגו לאריזה נאותה ו/או קשירה ו/או המכלה ו/או אבטחה נאותה של הקרטון.

ה.         הנזק ארע כתוצאה מרשלנותם או רשלנות מי מטעמם בכך שלא השתמשו באותה מומחיות, באותם כלים ו/או באותם נהלים ו/או לא שמרו על אותה זהירות אשר חברה סבירה העוסקת באותה מלאכה היתה משתמשת בה, או שומרת עליה, בנסיבות הענין.

ו.          התרשלו באריזת הקרטון כך שלא חתמו והדביקו אותו כהלכה על ידי נייר דבק ו/או בכל אמצעי סביר ומתאים אחר.

ז.          התרשלו באריזת הקרטון בכך שלא הצמידו את הקרטון למשטח עליו ניצב וזאת אף בניגוד לאופן שבו נארזו קרטונים נוספים מאותו המטען.

ח.         לא אישרו לטענתם שימוש בתרופות הגם שלא הייתה כל ראיה לנזק, ותוך חיווי דעה רשלני".

3.         המבקשת טוענת בבקשתה כי אין בטענות שנכללו בהודעה ששוגרה לה בסיס ליצירת יריבות משפטית בינה לבין המשיבה, ו/או כי הנטען לגביה בהודעה אינו מגלה עילה.

4.         בנתון לכך, עתרה המבקשת לסילוק ההודעה על הסף בשל חוסר יריבות ו/או בשל העדר עילה.

5.         בתגובה השיבה המשיבה כי יש לה טענות כבדות כלפי המבקשת וכנגד הצדדים השלישיים 1 ו-3 שמהווים לטענתה חלק מקבוצת המבקשת (סעיף 4 לתגובה).

6.         המשיבה הוסיפה וטענה כי בקשת המבקשת לא נתמכה בתצהיר וכי כל שנטען על ידי המבקשת הוא כי הבקשה מתבססת על החומר המצוי בבית המשפט.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>